Beestenboel Infectieziekten en zoönosen

wo 13  – zo 17 november 2024 | 22 punten accreditatie | € 1875,-

Programma nascholing

Datum

Deze nascholing vindt plaats van wo 13  – zo 17 november 2024

Inhoud nascholing

In deze nascholing wordt u meegenomen in de veelkleurige wereld van de verschillende infectieziekten, zoönosen en de laatste stand van zaken op het gebied van antimicrobiële resistentie en nieuwe antivirale middelen.

Dagelijks wordt u in de praktijk geconfronteerd met patiënten die een infectie hebben met koorts en moet u de afweging maken om al dan niet te behandelen.

Gaat het om een virale dan wel bacteriële infectie en dient er behandeld te worden en met welk middel? En hoe zit het met de resistentie?

De mogelijkheden om te reizen of in het buitenland te werken zijn in de afgelopen decennia toegenomen. Dit maakt dat bepaalde ziektes, die eerder alleen in bepaalde gebieden voorkwamen, zich nu ook kunnen verspreiden en elders ter wereld zich kunnen manifesteren.

In de praktijk zult u vaker infecties tegenkomen die patiënten hebben meegebracht van verre reizen, zoals bijvoorbeeld dengue en malaria.

“Als je dier je meer geeft dan alleen liefde”

Naast de mens op mens transmissie hebben we steeds meer te maken met ziekten die van dier op mens worden overgedragen, al dan niet via een tussengastheer of vector.

Denk bijvoorbeeld aan de vogelgriep en de Q-koorts epidemie en de consequenties voor de volksgezondheid en veehouderij. De zoönosen komen uitgebreid aan bod in deze cursus in samenwerking met twee enthousiaste dierenartsen.

Infecties van de huid ziet u regelmatig in de praktijk. Bacteriën, virussen, schimmels, gisten, parasieten. Herken en behandel huidinfecties tijdig met het juiste beleid.

Allerlei infecties kunnen een rood oog veroorzaken. Aan bod komen de verschillende oorzaken en behandelmoglijkheden.

Antibiotica resistentie – hoe staat het met antibiotica resistentie Wat is de rol van de gezondheidszorg bij het ontstaan van antibiotica resistentie?

Geen ver-van-mijn-bed geneeskunde, maar praktijk van alle dag, ook in uw spreekkamer.
Met medewerking van deskundige docenten: een internist- infectioloog, dierenartsen, dermatoloog en oogarts.

Docenten

Prof. Dr. Chantal Rovers, hoogleraar infectieziekten Radboudumc, lid landelijke respons- en outbreak management teams

Dr. Mr. Sander Beers, oogarts Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Dr. Marcus Muche, huidarts, bestuurder Mohs Klinieken

Drs. Baukje Beers DVM, dierenarts Diergaarde Blijdorp en Dierenziekenhuis Rotterdam

Drs. Martine Carrière-Bothof DVM

Drs. Gerry Beers-Kniestedt, huisarts

Reisgegevens

13 november, 09.45 Lijnvlucht Amsterdam-Wenen KL1901, aankomst 11.30
17 november, 12:15 Lijnvlucht Wenen-Amsterdam KL1902, aankomst 14:10

Accreditering

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor 22 uur bij het College voor Accreditering Huisartsen der KNMG.

Kosten

€ 1875,- voor de cursus, reiskosten , verblijfskosten en het sociaal programma

Inschrijven

Inschrijving vindt plaats door invullen van het aanmeldformulier. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Volledig dagprogramma

“Beestenboel” Infectieziekten en zoönosen

Dagprogramma wo 13  – zo 17 november 2024

Volledig dagprogramma volgt z.s.m.
Volledig dagprogramma volgt z.s.m.
Volledig dagprogramma volgt z.s.m.
Volledig dagprogramma volgt z.s.m.
Volledig dagprogramma volgt z.s.m.

Download volledig dagprogramma

Open het volledige dagprogramma ‘Beestenboel – Infectieziekten en zoönosen’ voor de huisarts’ als PDF, dit geeft u de mogelijkheid het programma te downloaden of uit te printen.

Informatie

Reis

Lijnvlucht Amsterdam – Wenen met KLM. Na aankomst is het vervoer van en naar het vliegveld en het vervoer voor het sociaal programma geregeld per bus.

Kosten

De genoemde kosten zijn op basis van alles inclusief, d.w.z. cursuskosten, reis- en verblijfskosten en het sociaal programma.

Kortingen

Bij inschrijving van meerdere cursussen binnen 1 jaar wordt er € 100,- per cursus in mindering gebracht. Partners zijn welkom, kosten voor partners zijn € 1450,- op basis van alles inclusief.

Inschrijving & betaling

Inschrijving vindt plaats door invullen van het aanmeldformulier. U ontvangt per e-mail een voorlopige bevestiging van inschrijving en een factuur. De definitieve bevestiging ontvangt u als de deelnemersbijdrage ontvangen is. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Annulering

Tot 2 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten € 50,-. Bij annulering tot 1 maand voor de vertrekdatum wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Vanaf 2 weken voor vertrek is bij annulering het volledige bedrag van de kosten verschuldigd.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J. Krijgh, telefoon 0343 – 412397 of een email sturen via het contactformulier.

Organisatie

Feistritz Academy
Jac. van Ruysdaellaan 17
3941 ZE Doorn