‘Houding en Beweging’ voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen

De NVAB Kring Noord organiseert inmiddels voor de 7e maal de Feistritz nascholing voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en andere geïnteresseerde collega’s van 27 november tot en met 1 december 2019.

27 november – 1 december 2019 | 20 punten accreditatie | € 1895,-

Programma nascholing

Datum

Deze nascholing vindt plaats van 27 november – 1 december 2019.

Inhoud nascholing

De NVAB Kring Noord organiseert inmiddels voor de 7e maal de Feistritz nascholing voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en andere geïnteresseerde collega’s van 27 november tot en met 1 december 2019. Zoals gebruikelijk zoeken wij weer de verbinding tussen spreekkamer, kliniek en wetenschap.

Dit jaar is houding en beweging het thema. 30% van onze consulten betreffen problemen van het houding- en bewegingsapparaat. Het is vaak zoeken naar passende oplossingen, waarbij zorg gericht op het probleem niet altijd bijdraagt aan een terugkeer naar de werkomgeving. Daarnaast leven er bij patiënten ook vaak cognities rondom het al dan niet kunnen werken. Dit kan een geslaagde re-integratie in de weg staan.

Naast deze wetenschappelijk onderbouwde en praktische cursus is er voldoende ruimte om te genieten van de mooie omgeving in en rondom Burg Feistritz, van een concert in de ridderzaal en van een bezoek aan Wenen.

Voor niet-bedrijfsartsen en verzekeringsartsen geldt dat zij 20% van hun punten mogen halen uit nascholingen buiten het eigen specialisme.

Docenten

Dr. Paul (P.P.F.M.) Kuijer, bewegingsspecialist en universitair docent bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, Amsterdam UMC – locatie AMC
Prof.dr. (A.E.R.C.H.) Boonen, hoogleraar reumatologie aan het Maastricht UMC
Dr. Minne Heeg, orthopedisch chirurg in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Dr. H.R. Schiphorst Preuper, revalidatiearts in het UMC Groningen
Drs. M.F. Reinders, revalidatiearts in het UMC Groningen

Reisgegevens

Woensdag 27 november 09:45 Amsterdam-Wenen KL1845, aankomst 11.30
Zondag 1 december 12:15 Wenen-Amsterdam KL1846, aankomst 14:10

Accreditering

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd voor 20 uur bij het het Accreditatie Bureau Sociale Geneeskunde (AbSG).

Kosten

€ 1895,- voor de cursus, reiskosten , verblijfskosten en het sociaal programma

Inschrijven

Inschrijving vindt plaats door invullen van het aanmeldformulier. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Volledig dagprogramma

‘Houding en Beweging’ voor bedrijfsartsen en verzekeringsartsen
27 november – 1 december 2019

Woensdag 27 november

Volgt z.s.m.

Donderdag 28 november

Volgt z.s.m.

Vrijdag 29 november

Volgt z.s.m.

Zaterdag 30 november

Volgt z.s.m.

Zondag 1 december

Volgt z.s.m.

Informatie

Reis

Lijnvlucht Amsterdam – Wenen met KLM. Na aankomst is het vervoer van en naar het vliegveld en het vervoer voor het sociaal programma geregeld per bus.

Kosten

De genoemde kosten zijn op basis van alles inclusief, d.w.z. cursuskosten, reis- en verblijfskosten en het sociaal programma.

Kortingen

Bij inschrijving van meerdere cursussen binnen 1 jaar wordt er € 100,- per cursus in mindering gebracht. Partners zijn welkom, kosten voor partners zijn € 1475,- op basis van alles inclusief.

Inschrijving & betaling

Inschrijving vindt plaats door invullen van het aanmeldformulier. U ontvangt per e-mail een voorlopige bevestiging van inschrijving en een factuur. De definitieve bevestiging ontvangt u als de deelnemersbijdrage ontvangen is. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Annulering

Tot 2 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten € 50,-. Bij annulering tot 1 maand voor de vertrekdatum wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Vanaf 2 weken voor vertrek is bij annulering het volledige bedrag van de kosten verschuldigd.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J. Krijgh, telefoon 0343 – 412397 of een email sturen via het contactformulier.

Organisatie

Feistritz Academy
Jac. van Ruysdaellaan 17
3941 ZE Doorn