Dans, Muziek en Geneeskunde

9 – 13 oktober 2019 | 20 punten accreditatie | € 1675,-

Programma nascholing

Datum

Deze nascholing vindt plaats van 9 tot 13 oktober 2019

Programma

Kennis van en vaardigheden in de Orthopedie, KNO, Psychiatrie en Preventieve geneeskunde zijn relevant voor huisartsen en bedrijfsartsen, en vergen gerichte bijscholing. Met dat doel organiseert de NVDMG haar 16e jaarlijkse cursus Dans, Muziek en Geneeskunde in Burg Feistritz in Oostenrijk.

Dansers, musici en zangers dienen als voorbeeld, maar de leerstof is direct toepasbaar op algemeen voorkomende aandoeningen in de dagelijkse praktijk. Nederland telt 13.000 beroepsmusici en 7000 beroepsdansers.

Mede dankzij bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours, de concerten van André Rieu en televisieprogramma’s als “So you think you can dance” en “Maestro” is er daarnaast een enorme groep van 1.600.000 – 1.950.000 amateurmusici -waaronder zo’n 500.000 popmuzikanten en 600.000 mensen die in een koor zingen – en 1.300.000 dansers (incl. stijldansen).

Bij elkaar opgeteld is één vijfde van de Nederlandse bevolking actief met de uitvoerende kunsten bezig.

Inhoud nascholing

Dansers, musici en zangers leveren topprestaties en raken regelmatig geblesseerd. Dit geldt niet alleen voor de beroeps, maar zeker ook voor de actieve amateurs, die samen dus zo’n 20% van een gemiddelde huisartsenpraktijk vormen. Ook u zult steeds meer artistieke patiënten zien, die door klachten gehinderd worden in hun “passie”.

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor deze cursus in de middeleeuwse Burg Feistritz, vlakbij Wenen. Deze inspirerende omgeving is gekozen omdat het naast de cursorische aspecten, de unieke mogelijkheid biedt voor sociale interactie, gecombineerd met concerten in de Ridderzaal, een jazz-café in de Kellerbar en een bezoek aan Wenen met een concert in de gouden zaal van de Musikverein.

Met vriendelijke groet, namens de NVDMG

Sprekers

R.M.J.M. (Roel) van Kuppevelt, huisarts en pianist te Zeist
C.I.C.A. (Camilla) Pierrot, huisarts te Vinkeveen, WDH-NW Utrecht
A.B.M. (Boni) Rietveld, orthopaedisch chirurg en musicus, MCDM, MCH, Den Haag
J.A. (Jurjaan) Snelleman, KNO-arts/foniater in Meander MC te Amersfoort

Reisgegevens

Woensdag 9 oktober 14:25 Amsterdam-Wenen KL1847, aankomst 16.10
Zondag 13 oktober 14:15 Wenen-Amsterdam KL1846, aankomst 16:10

Accreditering

Deze cursus is geaccrediteerd voor 20 punten door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing en daarmee toegankelijk voor huisartsen, bedrijfsartsen en alle medische specialisten.

Kosten

€ 1675,- voor de cursus, reiskosten , verblijfskosten en het sociaal programma

Inschrijven

Inschrijving vindt plaats door invullen van het aanmeldformulier. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Volledig dagprogramma

Volgt z.s.m.

Informatie

Reis

Lijnvlucht Amsterdam – Wenen met KLM. Na aankomst is het vervoer van en naar het vliegveld en het vervoer voor het sociaal programma geregeld per bus.

Kosten

De genoemde kosten zijn op basis van alles inclusief, d.w.z. cursuskosten, reis- en verblijfskosten en het sociaal programma.

Kortingen

Bij inschrijving van meerdere cursussen binnen 1 jaar wordt er € 100,- per cursus in mindering gebracht. Partners zijn welkom, kosten voor partners zijn € 1275,- op basis van alles inclusief.

Inschrijving & betaling

Inschrijving vindt plaats door invullen van het aanmeldformulier. U ontvangt per e-mail een voorlopige bevestiging van inschrijving en een factuur. De definitieve bevestiging ontvangt u als de deelnemersbijdrage ontvangen is. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Annulering

Tot 2 maanden voor vertrek bedragen de annuleringskosten € 50,-. Bij annulering tot 1 maand voor de vertrekdatum wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. Vanaf 2 weken voor vertrek is bij annulering het volledige bedrag van de kosten verschuldigd.

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met J. Krijgh, telefoon 0343 – 412397 of een email sturen via het contactformulier.

Organisatie

Feistritz Academy
Jac. van Ruysdaellaan 17
3941 ZE Doorn